Hemmeligheten bak vakker hud er en jevn hudtone. En foundation skal ikke dekke over huden din, men jevne ut hudtonen. Det er pigmentforskjellene som skal jevnes ut, slik at du kan legge basen for makeupen din. 

Hvordan velge riktig foundation? 

1. Først må du finne ut hvilken hudtype du har: tørr hud, fet hud, kombinert hud, sensitiv hud eller normal hud. 

2. Så må du finne ut hvilken farge foundationen din skal være i. Her må hudtonen vurderes. For å finne ut om du har varm eller kald hudtone, studer blodårene langs håndleddet og sjekk om blodårene heller mot blått eller grønt. Er de mest blå har du en varm hudtone og bør velge kalde farger for å nøytralisere. Har du grønnaktige blodårer bør du velge varme farger for å nøytralisere. Foundation bør testes på skulderpartiet eller på innsiden av overarmen eller kjeven. Fargen bør aldri være mørkere eller lysere enn én nyanse fra din egen hudtone. Derfor bør du teste tre nyanser ved siden av hverandre. Slik merker du fort hva du syns ser best ut.

NB! De aller fleste vil oppleve at huden blir lysere og tørrere når vinteren nærmer seg. Til vinteren bør man derfor ha en foundation som er lysere og gir mye fukt og pleie. Når det kommer til konsistens vil en flytende krem legge seg penere på tørr hud enn en kompakt krem. 

3. Så må du finne ut av hvor mye dekkevne du vil ha. Har du type normal hud som ikke trenger å dekkes til, eller har du en kombinert/fet hud som har en del ujevnheter og urenheter? Det er ingen regel for hvilken dekkevne de forskjellige hudtypene skal bruke, dette må du vurdere litt selv. Nå er det trendy å bruke en veldig lett foundation som blir en del av huden din. Vi anbefaler derfor at man har et par typer liggende, en lett til dagtid og eventuelt en mer dekkende til kvelden. 

Oversikt over de forskjellige hudtypene og type foundation som passer til dem finner du HER 

Viser 1 - 32 av 36 produkt